Парапети

 

Парапетите могат да бъдат изработени от най-различни материали. Те са много важен акцент за една сграда - с тяхна помощ може да се постигне по-привлекателен вид, но най-важното е  правилното им подбиране. Ние можем да Ви предложим проектиране, изработка и монтаж на алуминиеви и стъклени парапети, с които да осигурите добра естетика на външния облик на сградата. Гарантираме Ви, че ще допринесем за нейния завършен, красив, иновативен и луксозен облик.

 

Освен да служат за по-красив външен вид на фасадата, парапетните системи изпълняват една основна функция - защита от вятър и най-вече осигуряване на безопасност, когато човек или домашен любимец излезе на терасата или помещението, оградено с парапети. Поради нуждата от подобна сигурност, всеки парапет трябва да е много внимателно произведен от здрав материал и монтиран прецизно.

 

Преди да вземете решение за покупка и монтаж на парапети, задължително определете функцията им. В случай, че имате нужда от консултация, ние сме насреща! 

Видове парапети

Видовете парапети, с които работи VIPFASADI, са и най-популярните, а именно алуминиеви и стъклени парапети. Въпреки голямото разнообразие на пазара, ние сме специализирани конкретно в две парапетни системи (от проектирането, до монтажа), за да предложим максимално бързо, качествено и навременно изпълнение. 

 

Комбинирайки с проектиране, изработка и монтаж на дограма и фасадни решения, ние Ви гарантираме облик, който ще буди възхищение. 


 

Алуминиеви парапети

Алуминиевият парапет притежава отлични характеристики:

 

 • лек метал, който е лесен за монтаж;

 • сравнително евтин монтаж, защото няма нужда от затваряне при монтажа, тъй като те се сглобяват;

 • алуминиевите парапети изглеждат стилно;

 • устойчивост на топлина;

 • устойчивост на ръжа.


От гледна точка на дизайна на алуминиевите парапети, възможностите са няколко:

 • Алуминиеви парапети с полимерно покритие - тук се използва методът прахово боядисване, което означава, че се използва полимерен течен материал вместо обикновена боя. При този вид технология се свързва покривният материал се свързва отлично с алуминия.

 • Анодизирани елементи - покритието тук може да бъде позлатено или сребристо, като този вид елементи са подобни на неръждаемата стомана. Парапетите с анодизирани елементи са изключително устойчиви, издръжливи и се отличават с модерен дизайн.

 • Алуминиеви парапети “под дърво” - тази разновидност представлява комбинация от алуминий и дърво, като алуминият се вгражда под дървения материал. Тук е необходимо двойна обработка на алуминия и има два броя полимерно покритие, като първият слой се използва за фон.  

Стъклени парапети

 

Стъклените парапети са по-изискани и стилни, в сравнение с алуминиевите. Те се изработват от ламинирано или закалено стъкло. При първия вид парапетът се произвежда с две обикновени стъкла, които се слепват чрез безцветен филм. Закаленото стъкло, от друга страна, се обработва на по-висока температура и крайният продукт е изключително устойчив. 

 

При правилна обработка на материалите и качествено производство, в случай, че парапета се счупи, той остава обезопасен. Ако решите да заложите на тонирано стъкло, то може да се комбинира с цветовете и стила в интериора. 

 

Предимствата на стъклените парапети са много:

 

 • те са устойчиви на корозия;

 • голямо разнообразие;

 • създават простор и придават очарователност в екстериора и интериора;

 • осигуряват безопасна употреба;

 • лесна поддръжка.

Монтаж за парапети от VIPFASADI

Монтажът може се извърши странично или към пода. Ние извършваме монтажи на парапети, така че ще намерим най-доброто решение според ситуацията. В случай, че верандата е прекалено тясна или възникнат други препятствия, които налагат друг тип монтаж, парапетът може да се инсталира челно (конзолно) на плочата. 

 

За да се постигне здрав и сигурен монтаж, се използват плътни анкери към конструкцията (с дължина 200 мм-300 мм). Те се залепват с професионално лепило, за да се постигне желаната якост на парапета.

 

Защо да поръчате изработка, доставка и монтаж на парапети от Vipfasadi.bg?

 

VIPFASADI е брандът, който изградихме с много труд, усилия и и усвояване на умения. Днес, ние сме едни от лидерите на пазара за производство, доставка и монтаж на парапети. Стремим се да осигурим всичко необходимо за Вашия бъдещ проект, от гледна точка на добрия изглед на фасадата, както и функционалността и устойчивостта ѝ. 

 

Можем да Ви предложим цялостното изпълнение на екстериорни решения за Вашия дом, офис сграда, търговски помещения, хотели, ресторанти, кафенета и други. Вие - нашите клиенти и Вашите изисквания, сте най-важни за нас. През годините работихме усилено и днес се гордеем със завършен кръг на обслужване - от проектирането на парапети, до поставянето на последния детайл.

 

Защо да се обърнете към нас за цялостно изпълнение на Вашия проект, при избор на парапет?

 

 • Имаме дългогодишен опит в предоставянето на продукти и решения за външни стъклени фасади;

 • Предлагаме възможност за проектиране, изработка, доставка и качествен монтаж на алуминиеви и стъклени парапети;

 • Ние сме Ваши партньори по пътя на реализирането на мечтания проект;

 • Работим на конкуренти цени за максимално удовлетворение на нашите клиенти;

 • Бързо изпълнение на услугата, в рамките на възложените срокове;

 • Професионално и приятелско отношение към всеки наш клиент;

 

Изберете парапетни системи с иновативен дизайн от VIPFASADI - ние ще Ви осигурим спокойствие, прозрачност, топ качество и ниски цени!

Поискай Оферта
още сега!
Поискай Оферта