Стъклени фасади - същност и значение

Фасадното остъкляване е съвременна възможност за Вашата сграда и носи усещане за модерно, стилно и ефективно решение. Голяма част от облика на един добре развиващ се град се оформя именно от външния вид на сградите. Стъклото е чудесна опция за повече светлина, пространственост, но също така и сигурност, здравина и добра изолация.

 

За да Ви запознаем по-детайлно, всъщност, стъклените фасади (структурното остъкляване) е метод, който се появява непосредствено с появата на силиконовите херметизатори, с помощта на което има възможност да се проектират стъклени фасади на сгради, съответстващи на високите изисквания за безопасност, звукоизолация, енергоемкост и екологична чистота. По този начин замяната на бетонно-тухлени конструкции със стъклени фасади (структурно остъкление) позволява да се създаде съвсем по различна визия на сградата, като се придава една лекота, обширност и елегантност, което предизвиква възхищение в околните минувачи. 

 

Но, както при всички дейности, дори при структурното остъкление важи в още по голяма степен качественото  проектиране, производство и монтаж, защото и най-незначителният неотчетен фактор може да промени творческия замисъл и да доведе до реализиране на материални загуби.

 

Ролята на силикона при стъклените фасади е доста голяма. Тези херметици се доближават до структора по химически качества най-много към структурата на стъклото. Благодарение на добрата адхезия позволяват достатъчно устойчиво свързване на крепежните елементи към стъклото и може да се позволи размер от 2-3 м ширина и височина на стъкления сектор на стъклени фасади (структурно остъкление).

 

Благодарение на тези технологии стъклени фасади (структурно остъкление)  са доста издръжливи не само на ветрове и сеизмични натоварвания, но и на възникване на взривове близо до стъклени фасади. 

 

Всичко казано по горе за структурното остъкление ни дава пълно право да твърдим, че тази технология открива все по-нови и по-големи и възможности за дизайнерски решения на фасадите на сградите, демонстрирайки висок технологичен потенциал.

Видове стъклени фасади

Окачените фасади са тези, които навлязоха и замениха първи традиционните тухлени стени и мазилки. Те включват алуминиеви профилни конструкции и стъклопакет, което може да има различно ниво на уплътняване, функционалност и захващане към носещата конструкция. 

 

Видовете стъклени фасади, които проектираме, произвеждаме и монтираме, включват:

 

 

 • Капачкова стъклена фасада
 • Стъклена фасада със силиконова фуга
 • Стъклена фасада на точково окачване


 

Изборът на вида фасада зависи най-вече от предназначението на сградата, от изложението ѝ, архитектурния проект за екстериор, както и изискванията за функционалност и цена на инвеститора.  Ние, от Vipfasadi.bg, можем да Ви дадем точен, ясен и конкретен отговор на всички въпроси, които Ви притесняват относно проектирането и вида на стъклената фасада. 

Приложение на стъклените фасади

Стъклени фасади (структурно остъкляване) едно от най- популярните фасадни решения, възникнали през миналия век в края на 60-те.  Стъклените фасади са революционната технология, която за три десетилетия не само доказа жизнеспособността си, но и до днес носи усещане на елегантност, новост и изисканост.  


 

Областите на приложение на стъклените фасади не са никак малко, макар че се използват предимно в обществени сгради и търговски центрове. Разнообразието от фасадно остъкляване е голямо и  на практика стига дотам, докъдето и Вашето въображение.

 

Ето повече предложения от VIPFASADI за това къде е подходящо да се извърши монтаж на стъклени фасадни системи за Вашия обект:

 

 

 • търговски комплекси;
 • кредитни и финансови институции;
 • офис сгради;
 • бизнес центрове;
 • балкони и лоджии;
 • стадиони и спортни центрове;
 • многоетажни жилищни сгради (небостъргачи);
 • промишлени съоръжения;
 • предучилищни институции;
 • сгради от хранителната сфера;
 • зимни градини и оранжерии;
 • частния жилищен сектор

 

Стъклената фасада се комбинира перфектно със системи за врати и прозорци, което допринася за максималната функционалност на фасадата. Ако се колебаете относно крайното решение и за това какво би било най-подходящо за Вашата сграда, ние сме насреща, за да Ви консултираме и изготвим персонална оферта. 

 

Защо да поръчате изработка, доставка и монтаж на стъклени фасади от Vipfasadi.bg?

 

Ние сме лидери на пазара в цялостното изпълнение на екстериорни решения за Вашия дом, офис сграда, търговски помещения, хотели, ресторанти, кафенета и други. Нашите клиенти и техните изисквания са от първостепенно значение и точно заради това работихме усилено, за да постигнем затворен кръг на обслужване - с високо качество и добри цени.

 

Защо да се обърнете към нас за цялостно изпълнение на Вашия проект, при избор на стъклени фасади?

 

 

 • Имаме дългогодишен опит в предоставянето на продукти и решения за външни стъклени фасади;
 • Предлагаме възможност за проектиране, изработка, доставка и монтаж на капачкови стъклени фасади, стъклени фасади със силиконова фуга, стъклена фасада на точково окачване;
 • Ние сме Ваши партньори по пътя на реализирането на мечтания проект;
 • Работим на конкуренти цени за максимално удовлетворение на нашите клиенти;
 • Бързо изпълнение на услугата, в рамките на възложените срокове;
 • Професионално и приятелско отношение към всеки наш клиент;

 

Стъклени фасади от VIPFASADI - за по-прозрачен и елегантен външен вид на Вашата сграда!  

Поискай Оферта
още сега!
Поискай Оферта