Окачените вентилируеми фасади - еднократно решение и популярна технология за външна облицовка на сгради. Най-често се състои от алуминиева носеща конструкция, изолация и външни облицовъчни елементи.

Между външната форма и топлоизолиращият слой има въздушно пространство, което трябва да бъде от 30 - 60 mm, което осигурява естествена вентилация на вентилационната фасада и предотвратяване на всеки конденз в сградата, което е едно от най-важните предимства на вентилационната фасада.

Изолиращият слой на вентилируемамата фасада се състои от вата, а понятието и в комбинация с паропропускащо фолио, с което се осигурява топлоизолация на цялата вентилируема система.

Външната обшивка на вентилируемите фасади може да бъде от различни материали, а именно: алуминиев композитен материал (еталон, алукобонд, рейнобонд и др.), HPL плоскости, керамични плочки (креатон, агробухтал, аргетън и др.), К линкер, гранитогрес, етернит, текстолит, естествен камък и др.

Носещата конструкция е от алуминиеви профили, конзоли и крепежни елементи (анкери, дюбели, винтове и нитове), които осигуряват укрепване на цялата вентилируема фасада към сградата.

Може да ви предложим проектиране, производство и монтаж на всички видове вентилируеми фасади изпълнени с голям професионализъм и отговорност. Ето и малко повече подробности за някои видове: 

 

Трислойни алуминиеви панели (еталбонд, алукобонд, алубонд) 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

Това са комбинирани материали на алуминиева основа, които се доставят във вид на плочи. Използвайте се различни търговски наименования, еталон, алукобонд и др. композиция материал се състои от три основни слоя, като средният е с най-голямата дебелина, най-често е съставен от полиетилен, а от двете страни има алуминиева ламарина, чиято дебелина се равнява на няколко десети от милиметъра (най-често 0, 35 , 0,40 или 0,5 мм).

Върху алуминиевите пластове се добавя допълнително лаково покритие, което се фиксира чрез „изпичане“ при висока температура, за да може да се почувства или двустранно и по този начин се постига голямо разнообразие от цветя, като може да се имитира камък и дърво .

Малката дебелина и лекотата на плочите са съчетани с висока устойчивост на огъване и удар, както и свободата в оформянето на различни форми. Това прави правилни подходящи за всякакви дори и нестандартни архитектурни решения за вашата сграда. 

Керамични облицовка 


Керамичните облицовки (керамични фасади) екологично чист материал, който осигурява ефективна здравина и устойчивост на фасадни облицовки. Керамичните облицовки (керамични фасади)  дават възможност на специалистите да реализират различни архитектурни решения,като дълготрайността и устойчивостта на керамична облицовка (керамични фасади) са доста по големи от декоративните мазилки. Размерите на самите плочи изграждащи керамичните облицовка (керамични фасади) са доста разнообразни като започват от 150/400 (450) мм 175/400(450) мм., 200/400(450) мм., 225/400(450) мм., 250/400(450) мм., като има и по големи размери с височина 250 или 300 и дължина от 500 до 1200 мм през 50 мм.Тези размери на керамичните плочи позволяват доста свобода на архитектурните решения за изграждането на керамичните облицовки (керамични фасади). Изпичането на керамичните плочи за керамичните облицовки (керамични фасади) става в пещи при температура над 1 100 С° гарантира ниската водопопиваемост, мразоустойчивост устойчивост на цвят.Облицовката от керамика(керамични фасади) е защитата на цялата система (конструкция) от неблагоприятни атмосферни влияния, като през лятото така и през зимата.

Поискай Оферта
още сега!
Поискай Оферта