Стъклените фасади се използват предимно в обществени сгради, търговски центрове

Стъклени фасади ( структурно остъкляване) едно от най- популярните фасадни решения, възникнали през миналия век в края на 60-те.  Стъклените фасади с революционната технология, която за три десетилетия не само доказа жизнеспособността си, но и до сега носи усещане на елегантност, новост и изисканост.  

 

 

Стъклени фасади ( структурно остъкляване) е метод, който се появява непосредствено с появата на силиконовите херметизатори с помощта на което има възможност да се проектират стъклени фасади (структурно остъкление) на сгради, съответстващи на високите изисквания за безопасност, звукоизолация, енергоемкост и и екологична чистота. По този начин замяната на бетонно-тухлени конструкции със замяната на стъклени фасади (структурно остъкление)  позволява да се създаде съвсем по различна визия на сградата, като се придава една лекота обширност и елегантност и предизвиква възхищение във всеки наблюдаващ.

 

 

Но както при всички дейности дори при стъклени фасади (структурно остъкление) важи в още по голяма степен качественото  проектиране, производство и монтаж ,защото и най-незначителния фактор, който не е отчетен при стъклени фасади (структурно остъкление)  може да промени творческия замисъл и да доведе до значителни материални загуби.

Ролята на силикона при  стъклени фасади (структурно остъкление)  е доста голяма тези херметици се доближават до структора по химически качества най-много към структурата на стъклото и благодарение на добрата адхезия позволява достатъчно устойчиво свързване на крепежните елементи към стъклото и може да се позволи размер от 2-3 м ширина и височина на стъкления секторна стъклени фасади (структурно остъкление).

 

Благодарение на тези технологии стъклени фасади (структурно остъкление)  са доста издръжливи не само на ветрове и сеизмични натоварвания но и на възникване на взривове близо до стъклени фасади (структурно остъкление).  

 

 

Всичко казано по горе за стъклени фасади (структурно остъкление) ни дава пълно право да твърдим, че тази технология открива все по големи и нови възможности за дизайнерски решения на фасадите на сградите, демонстрирайки високия технологичен потенциал на стъклени фасади (структурно остъкление).

Поискай Оферта
още сега!
Поискай Оферта